Försiktighetsåtgärder för allas säkerhet

Vi på Bilia tycker att det är viktigt att ta vårt ansvar i rådande situation och hjälpa till att begränsa spridningen av Covid-19. Av omtanke om din och vår hälsa har vi tagit extra försiktighetsåtgärder för att ditt besök hos oss ska kännas så tryggt som möjligt.

Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar försiktighetsåtgärderna löpande.

För dig som inte känner dig bekväm med att besöka våra fysiska anläggningar, finns biliagroup.se och bokningsmöjlighet samt telefoni på 0771-400 000. Vi ber dig som känner dig sjuk att vänta med att besöka våra anläggningar tills du känner dig helt frisk.

Hämta-lämna-service

Nu kan vi hämta och lämna din bil för ditt verkstadsbesök och vid köp av ny eller begagnad BMW eller MINI. Vi är flexibla för din och vår trygghets skull.

Hämta-lämna-service bokas via 0771-400 000, bilia.nu@bilia.se eller i kontakt med din servicetekniker eller säljare.

Läs mer om Hämta-lämna-service

 

Frågor och svar Bilia och Covid-19

Är Bilis anläggningar öppna som vanligt?

Ja, vi håller öppet som vanligt och välkomnar alla våra besökare. Självklart litar vi på att alla tar ett eget ansvar och inte kommer till oss om man känner sig sjuk. Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar i rådande situation och hjälpa till att begränsa spridningen av Covid-19.

Kommer Bilia ha större aktiviteter och event på sina anläggningar?

Nej, vi har beslutat att ställa in större aktiviteter och event som samlar mycket folk. Vi informerar alla våra kunder om inställda event via e-mail eller sms. Vi vill fokusera på att kunna hjälpa våra kunder och gäster med sina ärenden på ett tryggt sätt och inte bjuda in för många till oss i onödan. Vissa kampanjer som har varit planerade kommer fortsatt att gälla.

Hur arbetar Bilia med att förebygga smittspridning?

En del är att vi har ställt in större aktiviteter och event på våra anläggningar och undviker att samla större antal människor hos oss. Till våra anställda har vi daglig information om rutiner kring hygien och andra praktiska åtgärder för att undvika smittan bland personal och kunder. Vi har utökat städningen på samtliga anläggningar och har även utökat våra kundlöften för att möta eventuellt oroliga kunder. Läs mer om våra utökade kundlöften nedan.

Kan jag komma i kontakt med Bilia utan att besöka någon av era anläggningar?

Självklart, tillgänglighet är viktigt för oss på Bilia för att kunna möta våra kunders frågor. Du når oss på 0771-400 000 eller bilia.nu@bilia.se.

Försiktighetsåtgärder och kundlöften

På Bilia ger vi kundlöften, vissa av dem har vi just nu svårt att leva upp till. Som till exempel att bjuda på mat medan du väntar på din bil som är på service. Det viktigaste är att fokusera på att minska risken för smittspridning. Därför har vi tagit fram ett antal praktiska åtgärder som kan hjälpa dig som kanske känner en viss oro för att komma till oss.
  • Vi sätter in extra städning på alla anläggningar och inom hela Bilia koncernen.
  • Vi välkomnar dig till anläggningen men vi skakar däremot inte hand.
  • Våra Servicetekniker använder skyddshandskar samt täcker över golv och säten i bilen.
  • Hantering av bilnycklar: Du som ska lämna bilnyckel i samband med verkstadsbesök eller däckbyte kan lämna din nyckel i en nyckellåda.
  • Vi kan ha dialog kring ny eller begagnad bil via mail och telefon
  • När du ska hämta ut din nya bil, kan vi erbjuda genomgång av bilen via telefon, videosamtal eller mail istället för på plats. Vill du sen komma till oss vid ett senare tillfälle för en mer omfattande presentation av bilen och dess funktioner är du välkommen att göra det.

Viktigt med fortsatt service av din bil

När det gäller service eller reparation av bil är det svårare att utföra arbete om vi inte får in bilen i vår verkstad. Du kan alltid kontakta oss för att boka om inbokade besök. Det vi tror är viktigt för dig som kund är att ha koll på vad som gäller om man inte utför sin service enligt plan. Det kan eventuellt påverka din garanti eller försäkring på bilen.

Kontakta gärna ditt försäkringsbolag om vad som gäller för dig samt läs gärna om garantin på din bil för respektive tillverkare.

Har du frågor kring våra rutiner, eller förslag på hur vi kan göra mer för att öka tryggheten i vårt möte med dig?

Varmt välkommen att kontakta oss.

Ta hand om varandra.

Copyright Bilia 2021